Білорусів закликають вийти на масові протести на честь 1 вересня. Відповідна інформація з'явилася в Telegram-каналі "Білорусь головного мозку".

Читайте Знай в Google News!

1 вересня, як відомо - День знань, проте білоруси закликають вийти своїх співвітчизників на вулиці, щоб провести День солідарності.

"Вже завтра пройде День солідарності. Найбільший і масовий страйк в історії Білорусі. Нехай в цей день не працює взагалі ніхто. Ми закликаємо всіх проявити солідарність і зупинити роботу", - закликали в опозиційному Telegram-каналі Білорусь головного мозку.

Власників бізнесу просять закрити свої заклади на час страйку під приводом поломки обладнання, аварії або санітарного дня. Найманих працівників закликають взяти собі вихідний за свій рахунок, а робітників заводів – страйкувати.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Тих же, хто не працює, просять вийти на вулиці, щоб підтримати робітників підприємств МТЗ, БелАЗ, МЗКТ, Белшина, Білоруськалій, Гродно Азот.

"Перше вересня - це день знань про білоруську Солідарність. Тому Приходьте з квітами і стрічками, замість підручників беріть Конституцію і Трудовий кодекс, читайте вірші про робітників і малюйте плакати", — сказано в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Берліні ковід-дисиденти пішли на штурм Рейхстагу.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Києві поруч з посольством Білорусі відбулася акція протесту під назвою «День народження диктатора».

Також Знай.иа писав, що у Білорусі влада зустріла масові протести снайперами і бронетранспортерами.