У Дніпрі жителі одного з житлових масивів помітили унікальне явище – гало. Відповідним кадром поділилася Марія Олійнікова у Facebook-спільноті "САМАРСЬКІ ПРОСТОРИ - Ігрень, Одинківка, Ксенівка, Рибальське".

Читайте Знай в Google News!

У четвер, 27 серпня, жителі житлового масиву Ігрень стали свідками унікального явища – гало. Більш того, дане явище городяни змогли зняти на камеру і показати користувачам мережі.

Відомо, що гало – це своєрідна веселка, яка з'являється навколо сонця або інших об'єктів освітлення. Вона виникає в результаті залому променів в атмосфері, тільки якщо веселка утворюється через краплі води, то гало утворюється на тлі кристалики льоду.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Найчастіше гало з'являється навколо сонця, створюючи йому своєрідний обруч. Дане явище можна спостерігати на небі в будь-яку пору року і дня, навколо сонця, місяця і навіть вуличних ліхтарів. Але в останньому випадку гало утворюється лише за умови холодної погоди.

Гало відноситься до атмосферних оптичних явищ, так само як веселка і північне сяйво. Природа цього явища - дисперсія світла в кристалах льоду. На відміну від крапельок води (які відрізняються тільки розміром) крижані кристали бувають різної форми і можуть літати в повітрі різними способами: парити, обертатися, повільно падати і т.д. тому Веселка завжди распогагается в одному місці на небі (потрібно стати до сонця спиною, щоб її побачити), а гало бувають різних видів (близько сотні).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі на одному з житлових масивів жителі скаржаться на звалище, яке утворилося у дворі їхнього будинку.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі конструкції залізнично-автомобільного мосту почали поступово зникати.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі в одному з дворів місцеві жителі спорудили справжнє містечко для котів.