Під Дніпром у кількох селах ввели карантин через те, що у звірів було масово виявлено сказ. Відповідну заяву зробили в Карпівській об'єднаній територіальній громаді.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що на території населених пунктів Широка Дача, Квіткове, Вишневе, Зелений Гай, Тихий Став, Олександрія, Плугатар був зафіксований спалах сказу серед тварин. Місцева влада прийняла рішення про введення карантину, а тварини будуть масово вакцинуватися.

Як з'ясувалося, до спалаху інфекції тварин ніхто не вакцинував, що і могло стати причиною поширення сказу. Місцевих жителів просять бути обережними і попередити знайомих і дітей про можливу небезпеку.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На час карантину на території ОТГ заборонено:

  • Відловлювати і вивозити тварин;
  • Займатися промисловим і ліцензійним відстрілом диких звірів.

Вивозити домашніх тварин з карантинної зони також забороняється. Щеплення ветеринари роблять за спеціальним графіком о 08:30 ранку. Сама вакцина безкоштовна, потрібно тільки оплатити реєстрацію тварини і шприц.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі водій влаштував ДТП і втік, залишивши свого вихованця поліції.

Як повідомляв портал Знай.иа, стало відомо про навалу щурів у місті Дніпро.

Також Знай.иа писав, що у селі Широка Дача змія налякала покупців продуктового.