На Дніпропетровщині родичам загиблого червоноармійця передали пробиту німецькою кулею медаль.

Про це повідомляє волонтер Вікторія Симкина на своїй сторінці в Фейсбук.

фото: Вікторія Симкина
фото: Вікторія Симкина

"Два роки тому громадянин Німеччини Геннадій Горохов побачив її на барахолці. Продавав німець запевнив, що знайшов медаль в полі. Геннадій викупив нагороду, акуратно вирівняв і звернувся до Андрія Фетісова, пошуковику загону "Застава Іллі Муромця". Андрій з'ясував ім'я бійця, місце призову і вийшов вже на колегу пошуковика з Царичанки Анатолія Калініченко і на наших хлопців "Пошук-Дніпро" Кривий Ріг",- розповідає Вікторія

В с. Прядівка Царичанського району волонтери розшукали родичів загиблого розвідника-червоноармійця Івана Глиби, який був похований на військовому цвинтарі в Померанії ( зараз це землі Бранденбург) .

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

фото: Вікторія Симкина
фото: Вікторія Симкина

фото: Вікторія Симкина
фото: Вікторія Симкина

"Медаль належить молодшому сержанту, розвіднику Івану Глибі, 1915(16) року народження, з села Прядівка, Царичанського району, Дніпропетровської області. Крім медалі "За бойові заслуги", наш розвідник ще нагороджений медаллю "За відвагу" та орденом Червоної Зірки. Іван помер від ран 28 квітня 45-го. За 11 днів до Перемоги... Похований на місцевому цвинтарі Померанії", - написала Вікторія Симкина.

Повідомляється, що військовослужбовець загинув в кінці квітня 1945 р. від попадання кулі, яка пробила медаль. Сьогодні ту саму медаль, викуплену на барахолці в Німеччині, повернули племінниці загиблого, яка є близькою родичкою полеглого героя.

фото: Вікторія Симкина
фото: Вікторія Симкина

Geplaatst door Виктория Симкина op Dinsdag 4 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пережив Гітлера і Сталіна: легендарний танк Т-34 віддають в мережі за 50 тисяч

Як повідомляє портал «Знай.ua» Будувався способом лисячої нори: на Івано-Франківщині знайшли бункер Першої світової

Також «Знай.ua» писав, що Жінки вступають у бій: як "Нічні відьми" тримали у страху німецьку армію