У Дніпропетровській області мешканці села Миколаївка вийшли на мітинг проти видобутку біля їх поселення уранової руди. Детальніше про це розповідає телеканал D1 у своєму сюжеті.

Ще в 2016 році ТОВ "Атомні енергетичні системи України" отримали дозвіл від Дніпропетровської обласної ради на видобуток уранової руди в Дніпровському районі. Зокрема, це торкнеться сіл Миколаївка-1 і Сурське.

Мешканці вказаних поселень вкрай проти такого рішення обласної влади, оскільки це завдасть непоправної шкоди для здоров'я громадян. Щоб відстояти свої права і скасувати рішення облради, мешканці села Миколаївка вийшли на мітинг, на якому зібрали необхідні підписи. Пізніше, документи з проханням скасувати рішення облради вирушать в Міністерство екології. Крім цього, жителі довколишніх сіл була створена петиція на сайті Президента України.

Відомо, що уран, як і багато інші важкі метали не тільки радіоактивний, але і токсичний. Його з'єднання і наночастинки можуть накопичуватися в печінці, легенях, нирках та інших органах, що призводить до масової загибелі клітин всередині них, пошкодження ДНК і розвитку важких хвороб.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що заступник мера Дніпра Михайло Лисенко розповів городянам про те, як просувалася будівництво метро без вибухів.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі поліція затримала групу "чорних" ріелторів, які незаконно заволодівали чужим нерухомим майном.

Також Знай.иа писав, що у Дніпропетровській області річка знаходиться на межі екологічної катастрофи.