У Дніпрі поліція затримала групу "чорних" ріелторів, які незаконно заволодівали чужим нерухомим майном. Детальніше про це розповідає прес-служба ГУНП у Дніпропетровській області.

Повідомляється, що у вівторок, 28 липня, поліція Дніпропетровщини провела 15 санкціонованих обшуків у квартирах "чорних" ріелторів. Правоохоронцям вдалося виявити вогнепальну зброю, документи, комп'ютерну техніку, флешки, мобільні телефони, підроблені паспорти і друку – все це підтверджує причетність угруповання до злочинної діяльності.

Згідно з інформацією поліції, до угруповання були причетні 6 осіб – організатор, "чорні" ріелтори, посібники та безпосередні виконавці. Згідно досудового розслідування, список співучасників може бути більше.

У Дніпрі затримали групу чорних ріелторів / фото: ГУНП в Дніпропетровській області

Передбачувані злочинці розробили схему, згідно з якою підробляли документи на нерухомість. За весь час своєї діяльності їм вдалося заволодіти 11 об'єктами, які належать іншим людям. До цього списку можна віднести – квартири, недобудови, земельні ділянки і навіть автозаправки. Здебільшого жертвами "чорних" ріелторів ставали літні люди або городяни з алкогольною або наркотичною залежністю.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Ведеться досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України — «Підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів», «Шахрайство». Трьом затриманим вже повідомили про підозру: вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Якщо вину учасників злочину доведуть, їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що на Селянському узвозі прорвало каналізацію.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі на Новому мосту вандали обмалювали 36 опор.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі на одному з житлових масивів жителі виявили галявину, де збираються наркомани.