Маленький Сашко з Кам'янського терміново потребує допомоги небайдужих громадян – йому діагностували лімфому Беркітта. Детальніше про захворювання дитини розповіла мама в Facebook-спільноті "Міністерство добрих справ".

За словами мами дитини, нещодавно у її маленького сина Сашка погіршилося самопочуття, у зв'язку з чим батьки відвезли його в лікарню. Лікарям вдалося стабілізувати стан хлопчика, але, щоб впевнитись, що все добре, його направили на УЗД черевної порожнини. З тих пір і почалися всі проблеми.

Лікарі державної та приватної клініки як один говорили, що виявили в печінці Саші кісти. В обласній дитячій лікарні на Космічній гастроентеролог заявив, що це навіть не кісти, а вся печінка хлопчика вражена вузлами. Дитину терміново необхідно було обстежити у онколога.

Маленький Сашко з Кам'янського терміново потребує допомоги / фото: Міністерство добрих справ в Facebook

Після тривалого збору аналізів і обстежень, з'ясувалося, що крім вузлів на печінці, кишечнику знаходиться пухлина 3,5 см і попередньо інвагінація. Пухлину видалили і відправили на гістологію. Після результатів аналізу лікарі поставили невтішний діагноз – лімфома Беркітта (агресивна лімфома).

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

В той же день Сашу перевели у відділення гематології. Дитині вже встигли провести загальний курс хіміотерапії, щоб пригальмувати ріст злоякісних клітин в організмі. На даний момент батьки очікують відповідь від київських лікарів, щоб підібрати необхідні препарати для лікування.

Медики повідомили, що Саші необхідно буде провести як мінімум 6 курсів інтенсивної хіміотерапії. Батьки не втрачають надії на те, що зможуть швидко впорається з цією недугою.

Пост Міністерства добрих справ в Facebook / скріншот

Пост Міністерства добрих справ в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що в Кривому Розі прощаються з дівчинкою, яка боролася з раком.

Як повідомляв портал Знай.иа, шестирічний хлопчик Льова з Кам'янського гине від неоперабельний пухлини головного мозку.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі зупинилося серце маленького хлопчика, у якого з народження було багато вад.