В Донецькій області російські найманці жорстоко розправилися над військовослужбовцем з Дніпра. Про подробиці трагедії розповідає видання "Інформатор".

Повідомляється, що 13 липня у зоні військових дій в районі смт. Зайцево Донецької області ворожі збройні формування провели обстріл під час того, як група українських військових проводила евакуацію тіла бійця ВСУ. В ході ворожої атаки загинув військовий медик і ще один військовослужбовець отримав поранення.

У Донецькій області жорстоко вбили воїна з Дніпропетровщини / скріншот з відео

Тіла загиблих і поранений військовослужбовець залишилися на місці обстрілу. Воїн кілька днів пролежав у "сірій зоні" і помер, оскільки йому не змогли вчасно надати медичну допомогу. Як стало відомо, в останні хвилини життя бійця російські найманці знімали відео і знущалися над його тілом.

У Прокуратурі Донецької області відкрили досудове розслідування за фактом порушення законів звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, представниками не передбачених законом збройних формувань РФ.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, міжнародні партнери будуть проінформовані про вбивство військового медика окупаційними силами. Він підкреслив, що Україна зробить все для того, щоб противник відповів на вчинене високу ціну. Кулеба заявив, що вбивство має ознаки військового злочину з юридичної точки зору.

У Донецькій області жорстоко вбили воїна з Дніпропетровщини / скріншот з відео

У середу, 22 липня, була проведена процедура впізнання і судово-медична експертиза тіла, яке було передано у вівторок, 21 липня, на підконтрольну Україні територію російськими окупантами. Загиблого звали Журавель Ярослав Сергійович. Він був командиром машини та відділення розвідувального взводу.

Церемонію прощання проведуть у четвер, 23 липня, в 11:00 в селі Андріївка Верхньодніпровського району. Дніпропетровської області.

Нагадаємо, що в Дніпрі вшанували річницю трагічної смерті героя Семена Михайловича Румигина.

Як повідомляв портал Знай.иа у Харкові рятують добровольця з Дніпра.

Також Знай.иа писав, що на Донбасі бойовики підло забрали життя українського воїна.