У Божедаровской ВІДГ на Дніпропетровщині відкрили перший в області пам'ятник децентралізації. Детальніше про знаменну подію розповідає "ULEAD Дніпропетровський регіональний офіс" в Facebook.

Повідомляється, що в середу, 22 липня, в Божедаровской ВІДГ відбулося святкове відкриття першого в Дніпропетровській області пам'ятника децентралізації. Йому вирішили дати символічну назву – "Через терни до зірок".

В Божедаровской ВІДГ відкрили пам'ятник децентралізації / фото: facebook.com/ulead.dnipro

У заході взяв участь Ігор Мамонов, який є експертом програми "ULEAD з Європою / ULEAD with Europe", а також в 2018 році займався розробку Стратегії розвитку Божедаровской ВІДГ.

Завдяки створенню громадської територіальної громади за підтримки Програми, Божедаровской ВІДГ вдалося досягти значних успіхів за 4 роки свого існування. Зокрема, була створена опорна школа, в якій був проведений капітальний ремонт за рахунок обласного бюджету; за рахунок державної субвенції побудована медична амбулаторія, яка увійшла в склад Центру ПМСД.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

В Божедаровской ВІДГ відкрили пам'ятник децентралізації / фото: facebook.com/ulead.dnipro

Також громада за час існування реалізувала низку інфраструктурних проектів, передбачених планом реалізації Стратегії розвитку, серед яких будівництво доріг, водопостачання, ремонт дитячих садків, шкіл, закладів культури і спорту, освітлення населених пунктів, створення муніципальної системи безпеки в суспільстві й інші важливі питання місцевого розвитку , які до створення ВІДГ не могли бути виконані за відсутності бюджетних коштів.

Як зазначає радник з децентралізації #ULEADDnipro Ольга Киреєва, Божедаровская ВІДГ завжди була лідером децентралізації в регіоні. Утворившись в 2016 році, забезпечила розвиток приєднаних територій, стало запорукою наступних ініціатив сусідніх рад про їх включення до складу Божедаровской ВІДГ.

Нагадаємо, що ДнепрОГА 9 тендерів уклала з фірмою-примарою.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі піднялися ціни на фрукти та овочі.

Також Знай.иа писав, що у Новомосковську з'явився новий арт-об'єкт в честь Дня металурга.