Незабаром Україну може спіткати землетрус, потужністю до 8 балів (за 12-бальною шкалою). Телеканал "Відкритий" з'ясував, які області вразить найбільше, а також розповів про наслідки стихії для Дніпропетровщини.

незабаром сейсмологи Національної академії наук України прогнозують сильний землетрус, який потрясе всю територію країни. Найсильніше стихію відчують жителі Закарпаття і західної частини Одеської області.

На Закарпатті сильні землетруси відбуваються з періодичністю в 100-120 років. Останній раз регіон грунтовно “потрясло” в 1908 році.

Карта рівня сейсмічної активності в Україні / фото: НАН України

Оскільки вищевказані області не раз стикалися з потужною сейсмічною активністю, на цей раз землетрусу їм уникнути навряд чи вдасться. Що стосується центральних і східних регіонів України, до яких належить і Дніпропетровська області, то вони є більш стійкими. За історію підземні точки в цих районах не перевищували 5 балів.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

В цей раз сейсмологи прогнозують приблизно таку ж обстановку на території Дніпропетровської області. Землетрус може принести осыпающуюся штукатурку і тріщини у склі. з Огляду на досить песимістичні прогнози сейсмологів, на всяк випадок варто бути готовими до можливого катаклізму.

Нагадаємо, що в Дніпрі сталася аварія на водовід, тобто

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі жителі одного з дворів поскаржилися на стихійну паркування приватного підприємства.

Також Знай.иа писав, що під Дніпром відпочиваючі устрили погром на дитячому майданчику.