У Дніпропетровській області в рамках "Великого будівництва" Володимира Зеленського повинні були капітально відремонтувати п'ять шкіл, однак у жодній з них ремонт ще не завершили. Докладніше про те, як "Велике будівництво" перетворилася на "Велику крадіжку" розповідає журналістка передачі "ДніпроTalk".

Школа в Перещепино є одним з об'єктів програми "Велике будівництво". Її реконструкцію почали ще в минулому році, а дітей тимчасово перенаправили в іншу школу, де всі учні поміститься не могли. В ній роздягальня для учнів і вчительська знаходилися в одному кабінеті, під класи переобладнали навіть підсобки, а діти змушені були навчатися у три зміни до 20:00.

У Дніпропетровській області заморозили реконструкцію п'яти шкіл / скріншот з відео

Офіційна вартість робіт більше 90 мільйонів гривень, які оплачує обласний департамент капітального будівництва ДнепрОДА. За фактом, це одна з найдорожчих реконструкцій школи в області. Будівництво на даний момент завершено приблизно на 80%, проте підрядник покинув об'єкт з настанням весни, заморозивши роботи.

Серед цих п'яти об'єктів "Великий крадіжки" — найбільша школа Верхівцевського району, де з першого вересня за парти повинні сісти більше тисячі учнів. Та ж історія: 25 мільйонів з 60-ти вже освоєні підрядником, а будівництво тим часом покинута і пустує. У літній період — вона становить ще й небезпека, стверджує директор Верхівцевського НВК, Людмила Воронцова.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Докладніше дивіться у сюжеті:

Нагадаємо, що у центрі Дніпра перекрили проїзд по вулиці Полігонну.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі встановили арт-об'єкт "Pixel Wall".

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі чоловік выкручива колеса від сміттєвих баків.