Проект "Велике будівництво" в Дніпропетровській області може стати під загрозу зриву – журналісти зафіксували грубі порушення при будівництві багатостраждальної траси Р-73 "Дніпро-Нікополь". Детальніше про це розповідається в сюжеті "Про Дніпро".

На даний момент в рамках проекту "Велике будівництво" Володимира Зеленського на трасі "Дніпро-Нікополь" відбуватися капітальний ремонт дорожнього покриття вартістю в півмільярда гривень. Будівництвом займається фірма "УПС", яку ЗМІ пов'язують з головою обласної ради Святославом Олійником.

Проект Велике будівництво на Дніпропетровщині на межі краху / скріншот з відео

Дана фірма в 2018-2019 роках вже потрапляла в поле зору громадськості з-за грубих порушень, які виявили державні представники. Фірму зобов'язали негайно усунути весь шлюб, компенсувати збитки і принести вибачення, проте нічого з цього в реальність так і не настав.

Зараз же, під час чергового ремонту траси Р-73 ремонтники знову допускають помилки – температура асфальту занадто низька для нашого клімату. Як пояснив голова громадської організації "Майдан-Січеслав-Дніпро" Віктор Романенко, мінімальна температура асфальту для укладання повинна становити 145-150 градусів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Проект Велике будівництво на Дніпропетровщині на межі краху / скріншот з відео

Вимірявши при журналістах температуру асфальту з допомогою завіреного пірометра, виявилося, що вона становить у середньому 109 градусів при необхідних 145. Коли підвезли нову партію матеріалу, температура стала вище, однак все одно не дотягувала до потрібної.

Про всі виявлені порушення активісти проінформують Службу автодоріг та Мінінфраструктури. Центральної влади слід приділити особливу увагу діям керівництва Дніпропетровської області. Зокрема, чому в той час, як бюджетні мільйони стабільно розпилюються, а ями збільшуються в розмірах.

Нагадаємо, що в Дніпрі збільшать штрафи за неправильну утилізацію сміття.

Як повідомляв портал Знай.иа Борис Філатов прокоментував скандал з участю Галини Третьякової.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі відкриють центр для допомоги жінкам, постраждалим від домашнього насильства.