Дніпровський рибак став володарем екзотичної риби – чоловікові вдалося зловити тропічного мешканця - тіляпію. Відповідними знімками рибак поділився у групі "Рибалка в м. Дніпро і області" в Facebook.

За словами чоловіка, під час риболовлі на Дніпрі йому на вудку спочатку попався короп, однак пізніше на його гачок клюнула незвичайна риба. Як з'ясувалося пізніше, їй виявилася тіляпія, яку можна зустріти переважно в тропічних водоймах Азії і Африки.

Рибалка виловив в Дніпрі рибу тіляпія / фото: Рибалка в м. Дніпро і області в Facebook

Користувачі мережі були неймовірно здивовані улову чоловіка, оскільки дана риба не властива для нашого клімату. В коментарях рибалки висловили своє здивування та зажурились нинішнім станом наших річок.

Коментарі користувачів Facebook / скріншот

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Довідка: вчені вважають, що риба тіляпія бере свій початок в Малій Азії, а окремі види мають тропічне або африканське походження.

По одному з історичних анекдотів, сучасне ім'я цієї рибі дав сам Аристотель, який, приїхавши в гості до свого учня Олександра Македонського з Греції в Єгипет, і скуштувавшм рибки, грюкнув в долоні, журився по-давньогрецьки: "тілапія! Тілапія!", що означає – "така далека риба!". У сенсі – "була б ближче, кожен день би так закушував!".

Нагадаємо, що дніпровський фотограф показав рідкісний кадр удода.

Як повідомляв портал Знай.иа неподалік від Запоріжжя рибаку попався на гачок цей сом-гігант.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі рибалки виявили медуз у річці Самара.