У Дніпрі учасники ОСББ самостійно організували роздільний збір відходів, заробивши на цьому грошей, для поліпшення будинку. Детальніше про це розповідає видання "Дніпровська панорама".

Мешканці будинку №7 на житловому масиві Тополя-2 вирішили зробити внесок у майбутнє і йти в ногу з часом – учасники ОСББ організували пункт прийому вторсировини, розділивши побутові відходи на кілька секцій. Таке заняття не тільки допомогло поліпшити навколишнє середовище, але і принесло грошей в бюджет.

У Дніпрі учасники ОСББ створили пункт з прийому вторсировини / фото: Дніпровська панорама

Протягом двох років мешканцям будинку №7 на Тополі-2 вдалося відсортувати майже 800 кілограмів пластику і 1,5 тонни макулатури, які здали відповідні пункти прийому. Як розповіла голова ОСББ Карина Сакоян, пропозицію про сортування відходів надійшло від однієї з мешканок будинку. Обмінявши відсортоване сміття на гроші, вони змогли закупити пісок для дитячого майданчика, а також поміняти вікна в одному з під'їздів.

Відомо, що сортування сміття – норма для європейських країн. У Дніпрі вирішили також йти по шляху сучасного суспільства, у зв'язку з чим влада міста планує створити інфраструктуру, яка допоможе городянам сортувати і роздільно утилізувати відходи.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У Дніпрі учасники ОСББ створили пункт з прийому вторсировини / фото: Дніпровська панорама

Проэкт зі встановлення пунктів прийому вторинної сировини, який ми плануємо реалізувати — перший в регіоні, - повідомляє директор департаменту екологічної політики міськради Дніпра Олег Семенко.

Перші пункти будуть організовані у Чечелівському, Амур-Нижньодніпровському та Самарському районах (по два в кожному). Там будуть приймати макулатуру, пластик, консервні банки та інше, що після відправитися на переробку. У найближчі роки влада планує створити два десятки муніципальних пунктів прийому вторсировини.

Нагадаємо, що в Дніпрі з'явилася нова вулиця, названа на честь Аміни Окуєвої.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі починають масову обробку зелених зон від кліщів.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі масово ліквідують стихійні звалища.