У Ботанічному саду ДНУ в Дніпрі вперше розквітло екзотичне дерево з Китаю. Унікальною подією вирішив похвалитися директор саду Анатолій Кабар на своїй сторінці в Facebook.

У Дніпрі вперше зацвіло екзотичне дерево / фото: Анатолій Кабар в Facebook

Анатолій Кабар розповів дніпрянам, що у Ботанічному саду Дніпропетровського національного університету вперше зацвіло екзотичне дерево з Китаю. Він показав кілька барвистих знімків, однак не став розкривати таємницю, як називається рослина. Директор запропонував передплатникам вгадати:

Фотозагадка. Ботанічний сад ДНУ. Дніпро. Цвіте дуже відома рослина. У нас вперше. 10.06.2020 року.

У Дніпрі вперше зацвіло екзотичне дерево / фото: Анатолій Кабар в Facebook

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Певно, Кабар розраховував, що дніпряни неабияк поламають голову над загадкою, але просунуті ботаніки вмить відгадали назву дерева. Як з'ясувалося, в ботсаду зацвіла актинідія, яка широко відома завдяки плодам ківі. Директор відразу ж підтвердив відгадку підписника:

Так це ківі або Actinidia deliciosa

Примітно, що актинідія розквітла у відкритому грунті, а не в теплиці, що для наших широт справжнє диво. Адже самі рослини являють собою великі деревовидні ліани родом з Китаю, тому ківі іноді називають «китайським агрусом». У Китаї збирають і експортують половину усього світового обсягу ківі.

Тепер плоди ківі ростуть і в Дніпрі і порадують співробітників ботсаду першим урожаєм

У Дніпрі вперше зацвіло екзотичне дерево / фото: Анатолій Кабар в Facebook

Нагадаємо, раніше дніпряни помітили білку, що поїдає шовковицю.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі метрова змія забралсь в квартиру на 7 поверсі.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі кіт два тижні терпів знущання садистів, а тепер потребує допомоги.