У середу, 3 червня, депутати Верховної Ради України прийняли законопроект, який дозволяє українцям самостійно змінювати своє ім'я по батькові. Про це йдеться на офіційному сайті Парламенту.

Верховна Рада дозволила українцям міняти по батькові / скріншот з відео

Верховна Рада в першому читанні прийняла за основу проект закону №2450, який передбачає внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо права фізичної особи на зміну ім'я по батькові. Рішення було підтримано 247 народними депутатами.

Згідно з ним, особи, які досягли 14-річного віку в праві змінювати собі не тільки прізвище та ім'я, але тепер ще й по батькові. Правда з 14 років це може відбутися виключно за згодою батьків або піклувальників. Якщо між батьками/опікунами виникає спір про зміну прізвища/імені/по батькові дитиною, то вони можуть його розв'язати шляхом судових розглядів або через орган опіки.

Верховна Рада дозволила українцям міняти по батькові / скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

З 16-річного віку фізична особа може проводити цю процедуру без згоди батьків або опікунів.

Автори законопроекту планують також внести зміни в цивільний та сімейний кодекс, де передбачити право особи на свій розсуд змінювати свої дані.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі запустили додатковий транспорт на Поминальні дні.

Як повідомляв портал Знай.иа дніпрянам "пробачать" борги по комуналці, але пощастить не всім.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі відновлює роботу басейн "Метеор".