Виправна жіноча колонія №34 у місті Кам'янське є унікальною в своєму роді – в ній обладнаний будинок дитини, в якому можуть проживати засуджені мами зі своїми дітьми. Телеканал "Відкритий" розповів про умови в колонії у своєму сюжеті.

Стало відомо, як живуть діти в жіночій колонії в Кам'янському / скріншот з відео

Це місце складно назвати колонією, оскільки ув'язнених жінок в ній тримають у світлих казармах, на її території є лазня, перукарня і навіть магазин. Крім цього, жінок у ній навчають новим професіям: кухар, швачка і тістовод.

Кам'янська виправна жіноча колонія №34 славиться на Україну завдяки будинку дитини. Він розташовується на території колонії і в ньому є все, що може знадобитися для догляду за дитиною. У виправному закладі розповіли, що максимально подбали про комфорт дітей. У будинку можна знайти сучасні меблі, ремонт, барвисті малюнки на стінах і море іграшок. Про одяг та засоби особистої гігієни подбали небайдужі люди.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Начальник будинку дитини Вікторія Сухова розповіла, що в будинку дитини є няні, вихователі, кухарі і навіть психологи, які дбають про здоров'я не тільки малюків, а й їхніх мам.

Стало відомо, як живуть діти в жіночій колонії в Кам'янському / скріншот з відео

У цьому закладі діти будуть знаходиться поруч з мамами до трирічного віку, після чого їх відправлять родичам, а при їх відсутності – в дитбудинок або прийомні сім'ї.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі відновило роботу ще 104 дитячих садка.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі для функціонування дитячих садків будуть діяти обмеження.

Також Знай.иа писав, що в Кривому Розі дівчина залишила новонароджену крихітку і сиганула з вікна пологового будинку.