Довгоочікуване будівництво метро в Дніпрі може накритися мідним тазом через блокування Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області заяв про початок підривних робіт. Про це повідомляє видання "Наше місто", надавши відповідний документ.

У Дніпрі заморожено будівництво метро через чиновників Держпраці / скріншот з відео

Ще 8 травня мер Дніпра Борис Філатов звернувся до нового голови Національної ради реформ Міхеілу Саакашвілі щодо будівництва метро. Він зазначив, що протягом 9 місяців місто не може отримати дозвіл на проведення вибухових робіт, а це питання вже тричі піднімалося на селекторі з Кабінету міністрів. Філатов заявив, що будівництвом метро займається велика міжнародна компанія. Міський голова попросив якомога скоріше розібратися з цим питанням.

У відповіді Держпраці зазначається: обласне управління Держпраці вже протягом року (!) не реєструє Повідомлення про наміри почати вибухові роботи на об'єктах будівництва Дніпровського метрополітену. Хоча, згідно з Правилами безпеки під час поводження з вибуховими матеріалами промназначения, зобов'язана зробити це протягом 10 днів.

У Дніпрі заморожено будівництво метро через чиновників Держпраці / фото: Наше місто

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В результаті масштабний державний проект з добудови метро у Дніпрі, який фінансується за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій, опинився під загрозою зриву. Держава несе величезні збитки через простій підрядної будівельної компанії, страждає імідж України в очах закордонних партнерів. Крім того, наголошується в листі глави Нацради реформ, недобудовані підземні об'єкти метрополітену створюють серйозну загрозу для будівель і жителів в центральній частині Дніпра.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі відновили роботу метро.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі, на вулиці Ударників, повністю згорів трамвай.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі запускають приміські електрички.