Міністр юстиції України Денис Малюська розповів про відкриття платних камер в СІЗО в Дніпрі. Про це чиновник заявив на своїй сторінці в Facebook, розповівши і показавши умови утримання.

У Дніпрі відкрили платні камери в СІЗО / фото: Денис Малюська Facebook

Як повідомив Денис Малюська, платні камери в слідчих ізоляторах відкриваються для утримання підозрюваних у кращих умовах за додаткову плату. Це зроблено для того, щоб заробити на ремонт безкоштовних камерах СІЗО та зменшити корупцію при розподілі ув'язнених.

Хай за кращу камеру платять не хабар, а платіж у бюджет, – зазначив міністр.

У Дніпрі відкрили платні камери в СІЗО / фото: Денис Малюська Facebook

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У Дніпрі відкрили платні камери в СІЗО / фото: Денис Малюська Facebook

Якщо поглянути на фото, то можна побачити, що умови в платних камерах досить непогані – свіжий косметичний ремонт, нові двоповерхові ліжка, телевізор, необхідна побутова техніка, гаряча вода. Подібні камери вже відкрилися в Києві та Запоріжжі, проте вартість утримання в них відрізняється.

Для Дніпра встановлені наступні розцінки:

  • доба – 880 гривень
  • тиждень – 2200 гривень
  • місяць – 3060 гривень

Також Денис Малюська сказав, що тюремна реформа рухається в напрямку зменшення бюджетних витрат на утримання засуджених. Адже вони в достатній фізичній формі для того, щоб працювати і заробляти, а не "сидіти на шиї" платників податків.

Пост Дениса Малюськи в Facebook / скріншот

Нагадаємо, раніше у Запоріжжі відкрили платні СІЗО.

Як повідомляв портал Знай.иа у київських СІЗО з'явилися платні номери.

Також Знай.иа писав, що на Днепровщине заарештували групу осіб, які довгий час знущалися над дітьми-сиротамв.