Незважаючи на те, що Кабінет міністрів відрегулював зарплати всіх чиновників на період карантину, встановивши єдину "мінімалку" у розмірі 47 230 гривень, голова Дніпропетровської ОДА відзначився більше всіх. Інфографіку по зарплатах регіональних чиновників надає видання "Слово і діло".

Згідно поданої інформації, більше всіх в квітні місяці отримав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. Його місячний оклад склав 58 064 гривень. У той же час в обладміністрації пояснили, що після проведення розпорядження щодо всіх документів про стягнення нарахувань, з травневого окладу голови ДОГА вирахують "переплату" за квітень. Тобто за травень місяць Бондаренко отримає дещо менше за норму.

Зарплати українських губернаторів за квітень 2020 року / фото: Слово і Діло

Найменші зарплати зафіксували у голови Закарпатської ОДА – 13 494 гривень (він приступив до обов'язків 23 квітня), а його колега з Івано-Франківської області, який приступив до роботи на день пізніше, отримав оклад у розмірі 11 060 гривень.

Всі ж інші губернатори отримали рівну зарплату – 47 230 гривень. Винятком став лише голова Запорізької облдержадміністрації – його оклад становив 46 862 гривень.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

На сьогоднішній день абсолютним рекордсменом можна вважати голову Луганської ОДА Сергія Гайдая. У березні йому нарахували зарплату в розмірі 114 921 гривень. Причому, крім окладу, набавок та перерахунку за лютий, йому заплатили лікарняні – 9,2 тисячі гривень.

Нагадаємо, раніше мер Дніпра Філатов поскаржився на велетенську діру в бюджеті.

Як повідомляв портал Знай.иа Державна служба статистики України оприлюднила попередні дані про доходи і витратах населення.

Також Знай.иа писав, що рівень середньої заробітної плати в "Укрзалізниці" є брудним.