Жителям Дніпра розповіли, чому городянам підвищують ціни на воду. Про це повідомляє "Дніпро TV" у своєму репортажі.

Дніпрянам пояснили, чому в місті піднімають ціну на воду / скріншот з відео

Як пояснює директор Днепроводоканала, якість води безпосередньо залежить від стану труб, за якими вона подається. Тобто, якщо труби знаходяться в старому іржавому стані, то й вода буде поставлятися відповідної якості.

У сюжеті розповідається, що за останній час місту вдалося практично на 50% відреставрувати Ломовскую насосно-фільтрувальну станцію. Саме вона забезпечує водою всі райони Лівого берега, який складає 30% населення Дніпра. На станції були оновлені фільтри, відбулася заміна застарілих систем ще радянського зразка на нове обладнання згідно з європейськими стандартами.

Дніпрянам пояснили, чому в місті піднімають ціну на воду / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Директор Днепроводоканала пояснив, що в останні 4 роки в Дніпрі вдалося відремонтувати і повністю замінити безліч каналізаційних систем. При цьому, зазначає він, ремонт та обслуговування водопровідної мережі вимагає величезних вкладень, тому відомство і підвищує ціни для населення. І тим не менш, незважаючи на підвищення тарифів, вони є далеко не найвищими в Україні.

На сьогоднішній день заборгованість городян за оплату послуг водопроводу складає більше 300 мільйонів гривень. За таку суму можна відремонтувати не один десяток кілометрів мереж водопостачання та каналізації.

Нагадаємо, що влада Дніпра можуть запустити холодну воду за цінами гарячої.

Як повідомляв портал Знай.иа під Дніпром цілий місто може залишитися без опалення.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі почали реконструкцію площі Шевечнко до Дня міста.