На сайті Єдиної системи місцевих петицій в Дніпропетровській області з'явився документ, в якому йдеться про вимогу дозволити присутність батьків на пологах свого малюка. Відповідну петицію подала дніпрянка Дар'я Товстих.

Дніпрянка вимагає дозволити проведення партнерський пологів / скріншот з відео

За словами дівчини, їй довелося спостерігати кричущу несправедливість по відношенню до батьків міста. Дарина Товстих пояснила, що в Дніпрі, де досить низький рівень захворюваності коронавірусом COVID-19 батьків не пускають навіть на поріг пологового будинку, порівнюючи їх з порожнім місцем, хоча вони є такими ж батьками, як і мами.

Товстих повідомила, що на початку дівчата йдуть пологових будинках на поступки, тим самим стираючи важливість батька з життя своїх дітей, а пізніше скаржаться на те, що папи приймають мінімальну участь у житті дитини, що збільшується кількість розлучень в перший рік життя дитини. Дівчина зажадала зупинити цю несправедливість, посилаючись на порушення прав людини. Дарина Товстих також підкреслила, що, не впускаючи батьків у пологовий будинок, породілля залишається без жодної підтримки, а місцеві лікарі не завжди виявляються чуйними, дозволяючи підвищувати собі голос і всіляко принижувати дівчат.

Дніпрянка вимагає дозволити проведення партнерський пологів / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Заявниця посилалася на чинне законодавство і привела до прикладу Київ, де спостерігається високий рівень захворюваності, в якому присутність батьків на пологах дозволено. Більш того, там навіть дозволили проводити планові операції.

Згідно з законодавством, майбутня мама має право вибрати самостійно партнерів (чоловіка або когось із близьких), які будуть ПІДТРИМУВАТИ її на пологах (згідно з документом «Методичні рекомендації щодо організації надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічна допомоги в Україні» (№620 з 29.12.2003 року) Дарина Товстих

Нагадаємо, раніше в Дніпрі медики прийняли пологи незвичайного дитини.

Як повідомляв портал Знай.иа у Києві жінка, яка надавала послуги сурогатного материнства, народила дитину з коронавірусом.

Також Знай.иа писав, що Олег Ляшко вдруге став батьком.