У понеділок, 2 березня, у Дніпрі очікують хмарну погоду, яка прийде на зміну сонячному дню. Дощу не передбачається, кажуть на сайті Sinoptik.

Повітря в цей день в Дніпрі прогріється до 8 градусів тепла, а вночі повітря промерзне до 5 градусів тепла.

Рекордно теплим цей день, 2 березня, у Дніпрі був у 1918 році і в 1995 році, тоді потепліло до 12,4 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1917 році, тоді промерзла до 19,6 градусів морозу.

Погода в Україні 2 березня, Укргідрометцентр

Народ в цей день поминав дюжину мучеників за віру постраждалих, серед яких Памфил пресвітер, Валент диякон, Ілля, Даниїл, Феодул, Юліан та інші.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

За народним прогнозом погоди, 2 березня поминался великомученик Федір Тирон, а також праведна Мариамна. Колись вважали, що вдивлятися в зоряне небо в цю ніч не безпечно – якщо на Федора побачиш падаючу зірку, то неодмінно важко захворієш.

Вперше за рік, саме 2 березня, на небі були помітні купчасті хмари, що передвіщають потепління. Сірі ворони, передчуваючи наближення потепління, починають вити гнізда. Люди теж чекають потепління, адже з кожним днем весна все сильніше проявляє свою владу, але зима все ще час від часу нагадує про себе нічними заморозками і мокрим снігом. Вважалося, що погода на Федора пророкує, яким буде все літо.

Як повідомляв Знай.ua скоро починається весна і день стає все довшим, а значить, українці, як і кожен рік до цього, будуть переходити на літній час. Ми розповіли, коли це буде, як підготуватися і в яку сторону переводити годинник.

Також Знай.ua писав, цієї неділі православні християни відзначають свято Прощену неділю. Українцям розповіли, як правильно підготуватися до такого свята і як правильно просити прощення за свої гріхи.

Нагадаємо, в Україні збираються повністю змінити трудове законодавство. Але для багатьох людей це може стати не тільки ударом по гаманцю, а й ударом по особовому часу і здоров'ю. Слуги народу вирішили забрати один вихідний на тиждень.