У неділю, 9 лютого, Дніпро зрадіє яскравому і сонячному дню. Опадів не буде, обіцяють на сайті Sinoptik.

За даними метеослужби, в цей день в Дніпрі температура повітря опуститься до 11-13 градусів морозу, а вночі промерзне до 12-14 градусів нижче нуля.

Незвично тепло у цей день, 9 лютого, у Дніпрі було в 1894 році, тоді на термометрах було 9,7 градусів тепла. А моторошно холодно - в 1911 році, тоді всі мерзли в 27-градусний мороз.

Погода в Україні 9 лютого, Укргідрометцентр

За православним традиціям, в цей день, 9 лютого відзначають акт перенесення мощів святителя Івана Златоуста. Спочатку мощі зберігалися в місті Комани Понтійські, але в 438 році їх з почестями перенесли до Константинополя.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

В цей день, незважаючи на період лютих холодів, нерідко трапляється нетривала відлига. Наші предки вважали, що лютневого тепла довіряти не варто, і не поспішали радіти передчасного приходу весни.

Щоб передбачити погоду, вели спостереження за хмарами – якщо вони пливуть проти вітру, то незабаром буде снігопад. На близький сніг вказувало і те, в яку сторону несло дим з труби: перед снігопадом він стелиться по землі.

Як повідомляв Знай.ua тепер документи можна зберігати в електронній формі у себе в смартфоні. Платформу і програму презентував Володимир Зеленський і розповів, як правильно користуватися, де взяти і як зробити з держави зручний сервіс.

Також Знай.ua писав, українцям тільки зараз пояснили, навіщо виділили розподіл газу на окремий рахунок, як тепер рахувати платіжки і чому відбулося зростання тарифу.

Нагадаємо, в Україні в наслідок погодних умов сильно постраждали водії, але небезпека була і для звичайних пішоходів. Сніговий Армагеддон накрив всю країну.