У четвер 2 січня в Дніпрі буде хмарно, але без дощу або снігу. Таким прогнозом порадували городян на сайті Sinoptik.

Вранці стовпчики термометра «провалилися» до п'яти градусів морозу, вдень вони чи доползут до позначки нуль градусів.

Рекордно теплим 2 січня у Дніпрі було в 1953 році, до 9,6 градусів вище нуля. А рекордно холодною – в 1940 році, до 22,4 градусів морозу.

Погода в Україні 2 січня, Укргідрометцентр

Згідно православних святцях, в цей день відзначали день пам'яті святого Ігнатія Богоносця.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Вважалося, що якою буде погода 2 січня, таким буде і весь серпень. Чим сильніші морози у цей день, тим спекотнішим буде в останній місяць літа. Іній на гілках дерев обіцяв ясну, суху погоду в найближчі кілька днів.

Наші предки в день Святого Ігнатія носили навколо будинку ікони – вважалося, що це відлякає від житла нечисть. Садівники виходили в сад і трясли дерева, щоб влітку вони дали хороший урожай. Зоряне і чисте небо в ніч на 2 січня обіцяло багатий урожай кавунів та іншої баштану. Якщо синички голосно щебечуть, чекайте непроглядний туман до кінця місяця.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.