У Дніпрі вандали вкрали меморіальну дошку відомому художнику.

Про це повідомляє інформаційний портал "Наше місто".

У Дніпрі невідомі вкрали меморіальну дошку заслуженому художнику України Миколі Родзіну. Мешканці будинку по просп. Пушкіна, 61 розповіли, що їм неодноразово доводилося відбивати нападки викрадачів. Минулого разу невідомі вдосталь познущалися над меморіалом, побивши його молотками.

У будинку №61 на просп. Пушкіна жило безліч відомих художників. Тому стіни будинку буквально всіяні меморіальними дошками. Кожен раз мешканцям будинку вдавалося зупинити зловмисників, але вберегти меморіал Миколі Родзіну не вдалося.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Люди вважають що вона зроблена з бронзи. Найсумніше що це не так. Це порошкова ливарна суміш. Її навіть на метал не візьмуть. Скільки разів намагалися вкрасти і в цей раз, як бачите, вони свого добилися. Заради пляшки горілки знищити пам'ять? І що далі? Болти красти будуть?" — розповіла місцева мешканка Катерина.

Нагадаємо, що вандали в Одесі встигли понівечити відремонтований зовсім недавно фонтан біля скульптурної композиції "Петя і Гаврик".

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua" , у селі Орловка під Севастополем в ніч на 9 травня невідомі вандали пошкодили пам'ятник з іменами загиблих під час Другої світової війни кримських татар.

Також портал "Знай.ua" писав, що у Києві вандали осквернили відому скульптуру "Баба з кравчучкою", яка встановлена на Русанівській набережній.