На наступні вихідні в Дніпрі відзначають День міста. 13 — 14 вересня в рамках свята, що планують святкувати не тільки на набережній, й в парку по місту, візьмуть участь жителі всіх районів.

Запланована програма передбачає веселощі та видовища на різний смак.Оскільки тематика фестивалю досить незвичайна та різноманітна, тому заходи будуть проводиться на деяких локаціях одночасно. Про це повідомляє прес-служба департаменту парків і рекреацій Дніпровського міської ради.

П'ятниця, 13 вересня

Святкування розпочинається в останній день неділі в п'ятницю ввечері. В парку "Зелений гай" у літньому кінотеатрі просто неба для перегляду фільмів чекають всіх охочих, щоб налаштуватися на вихідні.

Субота, 14 вересня

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

З 10:00 на Монастирському острові буде проходити Всеукраїнський лицарський фестиваль. Подібний формат запозичено з Європи, де він користується популярністю серед шанувальників Середньовіччя. Відвідувачі фестивалю можуть також взяти участь у лицарських поєдинках разом із бійцями з різних куточків України.

Водночас на Монастирському острові стартує фестиваль повітряних зміїв KiteFestMirozdanie. Погода нас радує своїми сонячними днями, тож у всіх охочих є шанс запустити повітряного змія і зануритися в безтурботні моменти вихідних. Фестиваль триватиме до 19:00.

Центральний парк культури і відпочинку імені Тараса Шевченка пропонує відвідати одночасно три заходи: з 10 ранку відкривається виставка-ярмарок майстрів народного і сучасного мистецтва. Також, для любителів солодкого – у парку відзначать Свято меду. А на Всеукраїнському дитячому фестивалі творчості «Перлина Дніпра» вас будуть дивувати юні таланти.

Для тих, хто хоче відпочити спокійніше і не хоче їхати в центр в Молодіжному парку о 14:00 також готують святкування Дня міста.

У парку «Зелений Гай» свято стартує о 12:30. Тож, якщо ви в п'ятницю не змогли подивитись кіно просто неба, то о 21:30 тут знову влаштують показ у літньому кінотеатрі.

Неділя, 15 вересня

Свято організоване так, що вам не потрібно бігати галопом між локаціями. У Центральному парку імені Тараса Шевченка о 10:00 продовжать свою роботу виставка майстрів народного та сучасного творчості, Свято меду та фестиваль дитячої творчості «Перлина Дніпра».

До свята долучаться й інші райони. О 14:00 урочистості розпочнуться в парках імені Писаржевського та Володі Дубініна, а також в Амурській сквері. Вони не затягнуться надовго – до 16:00. А вечір проведіть у парку «Зелений Гай» з кінофільмом під відкритим небом. Показ розпочнеться о 20:30.

Програма святкування Дня міста у парках Дніпра

П'ятниця, 13 вересня

Парк «Зелений Гай»

20:30 – перегляд фільму у літньому кінотеатрі під відкритим небом

Субота, 14 вересня

Фестивальна зона «Монастирського острова»

10:00-20:00 – Всеукраїнський лицарський турнір

10:00 – 19:00 – фестиваль повітряних зміїв KiteFestMirozdanie

Центральний парк культури і відпочинку ім. Т. Р. Шевченка

10:00 – 20:00 – виставка-ярмарок майстрів народного і сучасного мистецтва до Дня міста

10:00 – 20:00 – Свято меду

10:00 – 19:00 – Всеукраїнський дитячий фестиваль творчості «Перлина Дніпра»

Молодіжний парк «Новокодакский»

14:00 – 20:00 – День міста

Парк «Зелений Гай»

12:00 21:30 – святкування Дня міста

20:30 – перегляд фільмів у літньому кінотеатрі під відкритим небом

Неділя, 15 вересня

Центральний парк культури і відпочинку ім. Т. Р. Шевченка

10:00 – 20:00 – виставка-ярмарок майстрів народного і сучасного мистецтва до Дня міста

10:00 – 20:00 – Свято меду

10:00 – 13:00 – Всеукраїнський дитячий фестиваль творчості «Перлина Дніпра»

Парк імені Писаржевського

14:00 – 16:00 – святкування Дня міста

Парк імені Володі Дубініна

14:00 – 16:00 – святкування Дня міста

Сквер «Амурський парк»

14:00-16:00 – святкування Дня міста

Парк «Зелений Гай»

20:30 – перегляд фільму у літньому кінотеатрі під відкритим небом.

Нагадаємо, що Літо не поспішає залишати Дніпро: 10 вересня буде райським, - синоптики, ви "красунчики"

Як повідомляв раніше Знай.ua, Путін поставив умови Зеленському: коли ЗСУ візьме під контроль весь Донбас, несподівана заява

Також Знай.ua писав про те, що "He is back": як Коноплянку зустріли на рідній "Дніпро-Арені".

Дивіться: оптимізм щодо команди Зеленського