17 серпня у місті Рівне відбулася церемонія нагородження «Народний Герой України». Цього року серед нагороджених був заступник головного лікаря Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова - Юрій Скребець.

Раніше Юрій Скребець часто їздив на передову в зону АТО, для того аби рятувати життя воїнів. Тому звання «Народного Героя України» він отримав як хірург з медичного підрозділу «Госпітальєри». Нагороду лікарю вручила відома волонтерка і директор «Госпітальєрів» Яна Зінкевич.

Нагадаємо, що орден «Народний Герой України» — це українська недержавна нагорода, запроваджена 2015 року за ініціативою волонтерів Андрія Боєчка та Дмитра Щербакова.

Його виготовляють із переплавлених срібних речей (зі срібла 925 проби), зібраних в усіх охочих. Зокрема, український боксер В'ячеслав Узєлков передав на орден свою срібну медаль, яку отримав на Чемпіонаті Європи з боксу 2002 року.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Є два варіанти нагороди: з червоно-чорною стрічкою на колодці — для воїнів, які зі зброєю в руках захищали українську землю, а з жовто-блакитною стрічкою — для волонтерів та медиків.

Кожна нагорода має індивідуальний номер та елементи захисту. До комплекту входять сам орден, посвідчення, пам'ятна монета та картка банку "Глобус" із 1 тис. гривень.

Орден є однією з найвідоміших українських недержавних нагород. Існують його оцінки як найпопулярнішої, найпочеснішої чи однієї з найпочесніших нагород в Україні, принаймні недержавних.

Як повідомляв раніше Знай.ua Українські паралімпійці завоювали три медалі на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу

Як писав Знай. ua Лукашенко саджатиме за символи і героїв України

Раніше на Знай.ua Довгоочікувані герої: 12 моряків повернулися в Україну