Прекрасна новина!

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У Дніпрі помер чоловік від небезпечного захворювання — лептоспірозу.

Про це йдеться у повідомленні Дніпропетровського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

Минулого тижня у Дніпрі помер чоловік від лептоспірозу. Лептоспіроз — це гостра інфекційна хвороба, що викликається збудником з роду лептоспір.


Медики повідомляють, що зараження людей відбувається через пошкоджену шкіру і слизові оболонки при купанні у водоймах зі стоячою водою, при вживанні сирої води з природних водойм, молока і м'яса заражених тварин.

Переносять лептоспіроз гризуни (щури, миші), а також свині, рідше - велика худоба та собаки.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще


Всі хворі лептоспірозом або з підозрою на це захворювання підлягають обов'язковій госпіталізації в інфекційне відділення.

У минулому, 2018 році, від лептоспірозу помер 41-річний любитель риболовлі з Кривого Рогу. Чоловік поплатився життям за те, що не дотримувався правил особистої гігієни і не вчасно звернувся до лікаря.

Нагадаємо, експерти прогнозують спалах дифтерії в Україні.

Також Знай.ua писав, у Хмельницькій області в місцеву лікарню поступила дівчина 21-го року. Лікарі встановили діагноз – дифтерія.

Раніше Знай.ua інформував, що під Києвом сталася пожежа на автозаправній станції.