Стало відомо, скільки коштують сезонні ягоди на ринках Дніпропетровщини. Ми порівняли ціни в Дніпрі Кривому Розі та Павлограді.

Про це повідомляє "34 канал".

Майже на всіх ринках Дніпропетровщини ціна на черешню і малину впала на 20 %. Незабаром ціна на смородину і ожину також повинна піти на спад.

Дніпро. Придніпровський ринок.


На прилавках цього ринку багато ожини. Ціна за кілограм — 60 гривень. Смородина трохи дешевше — по 45. Але особливого попиту на ці ягоди немає. Зате черешня тут розлітаються, як гарячі пиріжки, за 55 гривень за кілограм. А ось агрус, малина і шовковиця на ринку продається в стаканчиках. Інших ягід, таких як чорниці або лохини, тут немає.

Ринок в Кривому Розі.

Ціна ожини і смородини така ж, як у Дніпрі. А ось агрус і малина дорожче. Якщо брати ці ягоди в стаканчиках, то це обійдеться в 15 гривень.

Полуницю продають в пластикових боксах, кілограм — 30 гривень. Чорницю тут можна придбати за 100 гривень, незважаючи на таку ціну, кажуть продавці, вона розлітається швидко.


Центральний ринок у Павлограді.


За кілограм чорниці та чорної смородини тут просять 60 гривень. Стільки ж малини коштує 80.
За склянку аґрусу тут просять 20 гривень. Вишня тут по 20 гривень за кілограм, а лохина по 200. Смородиною можна поласувати за 40 гривень за кілограм.

Економіст Михайло Крапивко говорить: навряд чи ягоди будуть дешевшати і надалі. У серпні, навпаки, закривати сезон будуть з високими цінниками.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, з липня в Україні різко злетять ціни на сигарети з-за підвищення акцизу до європейського рівня.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців попередили про нові ціни на гречку.

Також Знай.uа, писав про те, що стало відомо, як зміняться пенсії в Україні в найближчі роки.