Діти, які постраждали від вибуху гранати у Пашиній Балці під Дніпром 1 липня, почали приходити в себе.

Про це повідомляє видання "КП в Україні".

Четверо дітей зараз вже перебувають вдома, так як вони отримали не сильні травми. Зараз у лікарні досі лежить 5-річний Сашко Редько, в якого медики нещодавно дістали з ноги осколок. А також 16-річний Олександр Гаркуша, який намагався врятувати малюків і в підсумку постраждав більше за всіх. Він отримав серйозну травму черевної порожнини і втратив три пальці.

Медики розповіли, що йому належить серйозна операція на кишечнику, а потім тривала реабілітація.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

"Син почуває себе краще, їсть потроху. Побачив увагу людей до себе. Командир взводу дзвонив, друзі провідують. Спочатку дуже переживав, як без трьох пальців буде продовжувати навчання у військовому ліцеї. Але тепер трохи заспокоївся. Син буквально ожив, будує плани на майбутнє", - розповів батько Олександра, Петро Гаркуша.

Командир його взводу пообіцяв надсилати завдання, щоб він не відставав від навчання поки лежить в лікарні.

За словами батька Олександр звинувачує себе за те, що сталося з дітьми. Та й малята спочатку вказали, що це саме він приніс гранату. Але батько заперечує цю інформацію і пояснює, що син намагався врятувати дітей, коли побачив злощасний снаряд.

"Син намагався врятувати дітей, відкинути гранату подалі. Але трохи забарився – з одного боку були діти, з іншого боку йшла дівчинка. Я тоді теж був на вулиці, почув вибух. Буквально через дві хвилини син подзвонив і ошелешив: "Тато, тут щось вибухнуло, мені відірвало пальці", - розповів Петро Гаркуша.

Батько Олександра відразу ж кинувся з аптечкою допомагати синові і дітям. Він витягнув осколок і вколов синові знеболювальне. Медики кажуть, що саме це врятувало йому життя.

Нагадаємо, в понеділок, 1 липня, в результаті вибуху невідомого предмета на дитячому майданчику в селі Пашена Балка Дніпровського району Дніпровської області шестеро дітей отримали травми різного ступеня тяжкості.