Діти, які постраждали від вибуху гранати у Пашиній Балці під Дніпром 1 липня, почали приходити в себе.

Про це повідомляє видання "КП в Україні".

Четверо дітей зараз вже перебувають вдома, так як вони отримали не сильні травми. Зараз у лікарні досі лежить 5-річний Сашко Редько, в якого медики нещодавно дістали з ноги осколок. А також 16-річний Олександр Гаркуша, який намагався врятувати малюків і в підсумку постраждав більше за всіх. Він отримав серйозну травму черевної порожнини і втратив три пальці.

Медики розповіли, що йому належить серйозна операція на кишечнику, а потім тривала реабілітація.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Син почуває себе краще, їсть потроху. Побачив увагу людей до себе. Командир взводу дзвонив, друзі провідують. Спочатку дуже переживав, як без трьох пальців буде продовжувати навчання у військовому ліцеї. Але тепер трохи заспокоївся. Син буквально ожив, будує плани на майбутнє", - розповів батько Олександра, Петро Гаркуша.

Командир його взводу пообіцяв надсилати завдання, щоб він не відставав від навчання поки лежить в лікарні.

За словами батька Олександр звинувачує себе за те, що сталося з дітьми. Та й малята спочатку вказали, що це саме він приніс гранату. Але батько заперечує цю інформацію і пояснює, що син намагався врятувати дітей, коли побачив злощасний снаряд.

"Син намагався врятувати дітей, відкинути гранату подалі. Але трохи забарився – з одного боку були діти, з іншого боку йшла дівчинка. Я тоді теж був на вулиці, почув вибух. Буквально через дві хвилини син подзвонив і ошелешив: "Тато, тут щось вибухнуло, мені відірвало пальці", - розповів Петро Гаркуша.

Батько Олександра відразу ж кинувся з аптечкою допомагати синові і дітям. Він витягнув осколок і вколов синові знеболювальне. Медики кажуть, що саме це врятувало йому життя.

Нагадаємо, в понеділок, 1 липня, в результаті вибуху невідомого предмета на дитячому майданчику в селі Пашена Балка Дніпровського району Дніпровської області шестеро дітей отримали травми різного ступеня тяжкості.