В Україні та і в багатьох країнах не можна госпіталізувати людину без її згоди, але про це напевно не всі здогадуються. Подібна ситуація сталася і в Дніпропетровській області.

Про це повідомляє Інформатор.

Так 6 липня в Павлограді відбулася одна неприємна ситуація. Чоловік пішов в аптеку на Хімзаводі, там йому стало погано і він впав на кахельну підлогу. Йому викликали швидку допомогу і розпитали, куди його везти.


"Швидка допомога доправила тата до під'їзду, висадили на лавочці і поїхали. Ми доставили його в лікарню своєю машиною. Зараз мій татко в комі в реанімації з переломом основи черепа та тім'яної кістки, двома великими гематомами головного мозку, забоєм головного мозку, кров у легенях як наслідок травм", — написала місцева мешканка Наталія.

В Обласному центрі екстреної медицини та медицини катастроф повідомили, що медиків викликали в аптеку, де літньому чоловікові стало погано. Медики оглянули його тиск і пульс - показники були в нормі.

Працівники швидкої допомоги з допомогою аптекаря знайшли номер родичів чоловіка, але там ніхто не відповів. Чоловікові запропонували госпіталізацію, він відмовився.

Для довідки: Чинне законодавство України передбачає, що пацієнт має право відмовитися від медичної допомоги. Причому він має право відмовитися навіть після того, як дав згоду. При наданні медичної допомоги, навіть у тих випадках, коли відмова від конкретного методу лікування може призвести до летального результату, ст. 8 Європейської конвенції.

Нагадуємо, що в Балаклії водій, який збив двох підлітків та зник, відбувся лише позбавленням водійських прав.

Раніше портал “Знай.ua” розповідав про те, що харківські правоохоронці розшукують громадянина Марокко, який збив пішохода і поїхав з України.

“Знай.ua” повідомляв про те, що під Красноградом сталося ДТП, яке забрало два людські життя.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще