У вересні 2024 року графік магнітних бур знову зазнав змін, що може вплинути на самопочуття багатьох людей. Згідно з прогнозами, очікується кілька періодів підвищеної геомагнітної активності, зокрема бурі червоного рівня небезпеки.

Сонячна активність, яка є причиною цих бур, може викликати збої в магнітному полі Землі, що особливо відчувається серед метеозалежних людей. У цей період важливо бути уважним до свого здоров'я і дотримуватись рекомендацій, які допоможуть зменшити вплив магнітних бур на організм.

Магнітна буря / фото: Freepik
Магнітна буря / фото: Freepik

Прогноз на вересень такий:

  • 17-18 вересня: магнітна буря К-індексу 3
  • 19-25 вересня: К-індекс 2 (зелений рівень небезпеки)
  • 26-27 вересня: К-індекс 5
  • 28 вересня: К-індекс 4
  • 29 вересня: К-індекс 3
  • 30 вересня: К-індекс 2

Магнітні бурі виникають через сонячну активність, коли Сонце викидає заряджені частинки в космос, які, досягнувши Землі, взаємодіють з її магнітним полем.

Ці бурі можуть впливати на самопочуття метеозалежних людей, викликаючи головний біль, слабкість, зміни настрою, проблеми зі сном і загострення хронічних захворювань.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Магнітна буря / фото: Freepik
Магнітна буря / фото: Freepik

Щоб зменшити негативний вплив магнітних бур, слід дотримуватись здорового способу життя, регулярного режиму дня, відмовитись від шкідливих звичок, займатися релаксацією та своєчасно лікувати хронічні захворювання.

Нагадаємо, відчуваєте постійний стрес на роботі? Поради, які змінять ваше життя

Раніше ми писали про те, що підсилення тривоги чи саморозвиток: як соціальні мережі насправді впливають на людину

Крім того, Знай.ua повідомляв, був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган