Мешканець Тернопільщини втратив майже 34 тисячі гривень після розмови з шахраєм, який представився соціальним працівником.

Все почалося з того, що пенсіонеру зателефонував невідомий, який назвався співробітником соціальних служб. Він розповів про різні програми для людей похилого віку, включаючи виплату одноразової грошової допомоги. Шахрай запевнив, що отримати ці гроші можна двома способами: або через реєстрацію на сайті, або віддалено з його допомогою. Пенсіонер вирішив скористатися другим варіантом.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Під час розмови чоловік передав незнайомцю свої особисті дані та номер банківської картки, на яку, за словами шахрая, мали зарахувати виплату. Потім пенсіонер повідомив цифри з смс-повідомлень та інші конфіденційні дані. Як результат — з його рахунку зникли всі заощадження, загальна сума яких становила 33 900 гривень. Зараз правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінального провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Шахрай в телефоні
Шахрай в телефоні

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Поліція вкотре нагадує про обережність: шахраї часто використовують схеми з "онлайн-компенсаціями від держави", "фінансовою допомогою від міжнародних організацій" або "соціальними виплатами". Такі обіцянки часто є пасткою для довірливих громадян. Тому ніколи не передавайте особисті дані та банківську інформацію незнайомим людям.

Нагадаємо, хоч на пігулки будуть гроші, пенсіонери шукають заможних ухилянтів.

Бабуся вимагає гроші за сидіння з онуками- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, 10 пенсій за раз, хто з стареньких покладе такі гроші у заначку.