Українці можуть одержати фінансову допомогу від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Виплата у розмірі 25 000 гривень надається для проходження осінньо-зимового періоду. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Грошова допомога від Червоного Хреста на опалювальний сезон зможуть отримати мешканці прифронтових громад, зокрема найбільш уразливі верстви населення у віддалених сільських та напівсільських районах уздовж лінії зіткнення або на прикордонних територіях.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Крім матеріальної підтримки людям надаватимуть тверде паливо - дрова та брикети.

"Також 680 сімей отримають від МКЧХ допомогу у вигляді коштів на облаштування житла, а більш ніж 1300 домогосподарств — будівельні матеріали або допомогу в натуральній формі для оперативного ремонту житла до зими", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення
Показати ще

Допомога дровами. Фото: скрін youtube
Допомога дровами. Фото: скрін youtube

Реєстрація на допомогу проводиться безпосередньо в прифронтових громадах, тому для оформлення виплат або отримання твердого палива необхідно звертатися до соціальної служби.

Варто нагадати, що до 25 вересня мешканці прифронтових територій також можуть подати заявку на отримання 21 000 гривень. Кошти надають для придбання твердого палива.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, грошова допомога у вересні: три категорії українців можуть подати заявки на нові виплати.

Також наш портал інформував, як отримати "зимову субсидію" від благодійників: на тверде паливо, комуналку та інші потреби.

Крім того, ми писали, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.