Борошно, цукор, олія та яйця постійно присутні на наших кухнях і використовуються майже в кожній страві, це важливі для всіх товари, які не лише є на полицях магазинів, але й відображають стан економіки.

Як змінилися ціни на ці основні продукти за останній місяць? Дані для аналізу взяті з порталу Мінфін.

Незначно подорожчало борошно "Хуторок": Пачка 1 кг подорожчала на 63 копійки і тепер в середньому коштує 27,35 грн; пачка 2 кг подорожчала на 1,37 грн і тепер коштує 50,70 грн.

Вершкове масло та борошно / фото: Pixabay
Вершкове масло та борошно / фото: Pixabay

Щодо цукру, то гарною новиною є те, що ціна на нього дещо знизилася: вона змінилася лише на одну копійку на кілограмі і тепер в середньому становить 36,52 грн.

Популярні новини зараз
Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Цукор / фото: Freepik
Цукор / фото: Freepik

Ціни на рослинні олії змішані. Ціна на олію "Олейна" зросла на 1,61 грн за пляшку 850 мл і тепер становить 60,02 грн. З іншого боку, "Щедрому Дару" вдалося знизити ціну на 1,73 грн, і середня ціна на ту саму кількість становить 58,35 грн.

Найбільше подорожчали курячі яйця: Десяток яєць у "Квочці" подорожчав на 1,91 грн і тепер коштує в середньому 38,90 грн; пачка з 10 яєць "Ясенсвіту" зросла на 1,99 грн і тепер коштує 40,13 грн; пачка з 30 яєць зросла на 9,61 грн і тепер коштує 122,20 грн.

Яйця, кадр з відео
Яйця, кадр з відео

Отже, хоча коливання цін на деякі товари можуть бути незначними, необхідно звертати увагу на те, як економіка впливає на кожен товар.

Нагадаємо, як можна повернути значну частину грошей за популярні продукти.

Ціни на яблука та груші знизилися- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, м'ясні продукти вже розкіш.