Понад 60 тисяч пільговиків вже отримали електронні квитки на проїзд у громадському транспорті.
Проте, виявляється, не всі пенсіонери мають право на пільговий проїзд.
Про це повідомляє 12 канал у сюжеті.
Раніше багато пенсіонерів їздили в тролейбусах безкоштовно, тому що кондуктори не завжди ретельно перевіряли пенсійні посвідчення.

пенсійне посвідчення, фото Unian
пенсійне посвідчення, фото Unian

Зараз, коли пенсіонери оформляють картки для лучан, вони часто дивуються, чому немає їхніх пільг. Однак це не рішення місцевої влади, а результат старого урядового законодавства. Це означає, що пенсіонери з великим стажем, втрата годувальника та інваліди не мають права на пільговий проїзд. Також є варіанти для людей, яким вже за 60 років.

Пенсіонери, отримують пільги. Фото: iStock
Пенсіонери, отримують пільги. Фото: iStock

Ви можете змінити категорію пенсії, вийти на пенсію за віком, отримати нове ID-картку або оформити пільговий електронний квиток. Крім того, у Луцькій міській раді пояснюють, що подорожчання проїзду пов’язане із подорожчанням пального. Попередні тарифи враховували вартість дизпалива 26 гривень за літр, але на початку червня 2024 року середня ціна на пальне зросла до 58 гривень за літр.
Для порівняння: востаннє подорожчання проїзду відбулося у жовтні минулого року, вартість проїзду зросла з 6 до 8 гривень. Місто обслуговують 22 маршрути 17 авіакомпаній.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Нагадаємо, пенсійна система на дні, чому пенсіонерам не вистачає навіть на хліб.

Про це має знати кожен пенсіонер, пільги про котрі всі мовчать- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитися без грошей.