Ціни на м'ясо восени, ймовірно, зростуть, слідуючи загальним тенденціям ринку. Науковиця Інституту аграрної економіки Наталія Копитець пояснила, що для ринку м'яса характерні коливання цін, і значне підвищення зазвичай спостерігається під час новорічних і великодніх свят, а також на межі літнього й осіннього сезонів.

Основним чинником, який впливатиме на вартість м'яса цієї осені, стане ціна на зернові культури і їхній врожай. Оскільки близько 70% собівартості м'яса складають корми, ціни на зерно мають прямий вплив на вартість м'ясної продукції.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

До інших чинників, які можуть вплинути на зростання цін, належать аномальна спека та тривалі відключення електроенергії, які підвищують собівартість виробництва. На початок серпня 2024 року, за даними Державної служби статистики України, споживчі ціни на м'ясо показали змішані тенденції.

Зокрема, ціни на яловичину зросли на 20% порівняно з аналогічним періодом 2023 року, досягнувши 270,01 гривні за кілограм. Куряче філе також подорожчало на 3,3%, і його вартість становила 158,62 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Водночас ціни на курячу тушку знизилися на 4%, досягнувши 86,8 гривні за кілограм. Свинина стала дешевшою на 10,2%, до 177,47 гривні за кілограм, а сало подешевшало на 0,8% і коштувало 160,10 гривні за кілограм.

Прогнози науковців Інституту аграрної економіки свідчать про можливе зростання середніх споживчих цін на основні види м'яса, такі як яловичина, свинина та курятина, до 3% у вересні 2024 року.

Червоне м`ясо на дошці. Фото: Freepik
Червоне м`ясо на дошці. Фото: Freepik

Восени 2024 року споживачам слід очікувати підвищення цін на м'ясо.

Нагадаємо, від цих продуктів краще триматися подалі: що зашкодить і серцю, і психіці

Раніше ми писали про те, що свинячі ребра чи курячі крильця: яке м'ясо збереже ваш бюджет в умовах зростання цін

Крім того, Знай.ua повідомляв, осінній шашлик ударить по гаманцю: як змінилися ціни на м'ясо та маринад