Українські пенсіонери зі слабким здоров'ям можуть отримувати спеціальні надбавки до виплат. Однак, щоб одержати на них право, потрібно відповідати певним вимогам. Про це йдеться у матеріалах ПФУ.

У Пенсійному фонді пояснюють, що надбавка за станом здоров'я призначається пенсіонерам віком від 80 років і за умови, що вони отримують пенсію за віком.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Щоб отримати право на дану доплату, пенсіонер також повинен проживати на самоті й мати потребу у догляді від сторонніх осіб.

Матеріальна підтримка таким пенсіонерам призначається на підставі особистого звернення до ПФУ. Літня людина має подати спеціальну заяву, а також надати документи, що підтверджують погіршення здоров'я.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Надбавка із погіршення здоров'я обчислюється як 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. У 2024 році розмір цієї додаткової виплати становить 944 гривні.

Крім того, пенсіонери віком від 80 років можуть отримувати надбавку за віком у розмірі 570 гривень щомісяця. Така доплата призначається автоматично з 70 років та збільшується кожні 5 років: з 300 до 456, а відтак до 570 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Також наш портал інформував, "індексація" у зворотний бік: кому із пенсіонерів можуть знизити виплати на 20%.

Крім того, ми писали, мізерні доплати ще треба заслужити: пенсіонери мають домагатися 150-300 гривень надбавки.