Шлюбний договір - це угода між подружжям, яка регулює їхні майнові права та обов'язки. В Україні практика укладання таких договорів ще не є дуже поширеною, але стає дедалі популярнішою серед молодих пар, які хочуть заздалегідь врегулювати свої майнові питання.

Шлюбний договір можна укласти як до одруження, так і після, і він обов'язково має бути нотаріально посвідчений. Проте такий договір можна оскаржити в суді, якщо є підстави, передбачені законодавством.

Закохана пара, фото: Знай.ua
Закохана пара, фото: Знай.ua

Ось основні причини, через які шлюбний договір може бути визнаний недійсним:

Невигідні умови

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Якщо договір ставить одну зі сторін у надзвичайно невигідне матеріальне становище. Наприклад, якщо весь або значна частина майна у шлюбі належить тільки одному з подружжя.

Обман

Якщо одна зі сторін була обманута під час укладання договору.

Насильство

Якщо договір був укладений під примусом або насильством.

Безпорадний стан

сумна жінка
сумна жінка

Якщо одна зі сторін була у стані, коли не могла розуміти значення своїх дій або керувати ними.

Для оскарження шлюбного договору необхідно подати позовну заяву до суду з вимогою визнати договір недійсним повністю або частково. Пам'ятайте, що шлюбний договір створений для захисту інтересів обох сторін, а не для створення нерівності між ними.

Раніше ми писали про те, що розлучення багатодітного батька: що буде з правом на відстрочку

Крім того, Знай.ua повідомляв, фанатка вийшла заміж за "клона" Еда Ширана і народила дочку: привчають змалечку любити кумира

Вам буде цікаво дізнатися батьку дитини з інвалідністю можуть відмовити у відстрочці: за яких умов