Monobank відстежує транзакції українців і в деяких випадках може "заморозити" рахунок. Про це свідчить відгук клієнта на порталі "Мінфін".

Клієнт Monobank розповів, що отримав від фіустанови попередження про обмеження використання кредитного ліміту через заборгованість. Після погашення боргу він переказав на картку власні кошти, але скористатися ними не зміг, оскільки рахунок "заморозили".

Monobank. Фото: скрін youtube
Monobank. Фото: скрін youtube

"Сьогодні заборгованість погасив і на картку закинув небагато своїх коштів. У результаті, своїми коштами скористатися не зміг, тому що банк додатково заморозив картку через фінмоніторинг", - поділився клієнт.

Українець надав документи, які попросив Monobank, але швидко відновити доступ до власних коштів не вдалося. За словами чоловіка, у банку заявили, що точних термінів перевірки немає.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Monobank. Фото: скрін youtube
Monobank. Фото: скрін youtube

Фахівці Monobank відреагували на скаргу клієнта та пояснили, що на вимогу регулятора перевіряють кожен платіж. Якщо до транзакції виникають питання, то встановлюється обмеження на час проведення перевірки.

"Повірте, ми самі не любимо бюрократію, при цьому на вимогу НБУ банки перевіряють всі платежі, які зараховуються на рахунки клієнтам", - відповіли у банку.

Скарга на Monobank. Фото: скрін Мінфін
Скарга на Monobank. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вашим кредитним лімітом можуть скористатися шахраї: українці помітили прогалини у безпеці Monobank.

Також наш портал інформував, ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам.

Крім того, ми писали, за оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови.