Міністерство соціальної політики України активно працює над розробкою нової пенсійної реформи , спрямованої на вирішення низки існуючих проблем у системі пенсійного забезпечення.

Серед основних завдань реформи – подолання нерівності у виплатах та створення більш справедливої ​​та прозорої системи нарахування пенсій. За словами Дарії Марчак, представниці Міністерства, зараз багато українців відчувають несправедливість та непрозорість існуючої пенсійної системи.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Згідно з дослідженням Київської школи економіки, майже половина пенсіонерів не розуміють, як розраховується їхня пенсія. Це створює атмосферу недовіри та невдоволення у громадян.

Нова реформа покликана вирішити ці проблеми за допомогою впровадження прозорої та зрозумілої системи нарахування пенсій. Кожен громадянин зможе самостійно відстежувати розмір своєї майбутньої пенсії через офіційний сайт Пенсійного фонду України або мобільний додаток.

Популярні новини зараз
Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще

Це дозволить людям бачити пряму залежність між сумою сплачених внесків та розміром пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Замість існуючих численних надбавок і "дотяжок", введених як тимчасові антикризові заходи, нова система передбачатиме лише два основні компоненти: соціальну та страхову частини пенсії.

Проте реформа не скасовує існуючі вікові надбавки до пенсій. Пенсіонери, які досягли певного віку, продовжуватимуть отримувати додаткові виплати.

Нагадаємо, люди похилого віку можуть вдвічі збільшити розмір своєї пенсії.

Як повідомляв "Знай.uа", доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть гроші

Знай.ua писав, частина трудового стажу може "згоріти": кому з українців загрожує втрата пенсійних років