Українці змушені жити без світла більшу частину дня і найближчими місяцями ситуація, швидше за все, не поліпшиться. Багато хто шукає хоч якийсь вихід, щоб забезпечити себе електроенергією, зокрема встановлюють сонячні панелі.

Наскільки вигідно купувати сонячну панель для квартири розповів голова Асоціації енергоаудиторів України Вадим Литвин в ефірі "Українського Радіо".

Відключення світла, фото: YouTube
Відключення світла, фото: YouTube

Невелику сонячну панель на 50-100 Вт можна легко встановити на балконі, якщо він розташований на сонячній стороні. У літній, осінній та весняний період це дасть змогу ефективно генерувати електроенергію.

Втім, такі сонячні панелі можна використовувати хіба що для заряджання гаджетів та повербанків. Заряду для роботи побутової техніки буде замало.

Популярні новини зараз
Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Сонячні панелі. Фото: скрін youtube
Сонячні панелі. Фото: скрін youtube

"Для роботи холодильника, наприклад, їх буде замало. Але для того, щоб диверсифікувати і мати працюючий роутер, ноутбук та телефон, в сонячну погоду цього буде достатньо", - каже експерт.

Таким чином, сонячні панелі на балконі можуть бути вигідними, якщо є потреба забезпечити роботу роутера, ноутбука та іншої дрібної техніки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо не потрібні проблеми з платіжками та штрафи: що потрібно знати власникам електролічильників.

Також наш портал інформував, що українці будуть без світла 20 годин на добу: коли почнеться такий сценарій.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, що українці переплачують за комуналку шалені суми: що потрібно терміново перевірити, щоб заощадити.