Багато українців мріють про достойну пенсію, яка б давала можливість жити без фінансових обмежень. На жаль, реальність часто розходиться з очікуваннями. Однак існує спосіб суттєво збільшити свою майбутню пенсію – відтермінувати вихід на пенсію.

Про це розповідає Obozrevatel.

Згідно зі статтею 29 закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", за кожен місяць добровільної відстрочки виходу на пенсію після 60 років:

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

При виході на пенсію у 65 років та 7 місяців (на 5 років та 7 місяців пізніше), надбавка до пенсії може скласти близько 50%.

Якщо ваша пенсія за формулою розрахунку становить 5 000 гривень, а ви вирішили відкласти вихід на пенсію до 65 років та 7 місяців, ваша пенсія може зрости до 7 500 гривень.

Важливо зазначити, що середня пенсія в Україні не відображає реальну картину. Її розраховують як середню арифметичну, а не медіанну.

Виплати суттєво різняться залежно від регіону. Наприклад, у Києві середня пенсія становить 7 848 грн, а в Тернопільській області – лише 4 399 грн. Більшість пенсіонерів (62,6%) отримують до 5 000 грн.

Отже, відтермінування виходу на пенсію може стати вигідним рішенням для збільшення ваших майбутніх виплат.

Пенсіонер з грошима
Пенсіонер з грошима

Нагадаємо, що українці можуть залишитись без надбавок до пенсійних виплат.

Як повідомляли раніше, хто з українських пенсіонерів має право отримати матеріальну допомогу від держави.

Як писав "Знай" раніше, українцям розповіли, як отримати 2 або 3 пенсії.