За 1 гривню в магазині вже нічого не купити, проте монети цього номіналу можуть зацікавити колекціонерів. За деякі різновиди можуть заплатити десятки тисяч гривень. Про це повідомляють фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Колекціонери полюють 1-гривневі монети старого зразка. Існує кілька рідкісних різновидів, які можна продати дуже дорого.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад, виручити від 10 до 20 тисяч гривень можна на 1 гривню 1992 року різновиду 1.1ААг. Зрозуміти, що у вас в руках саме та монета просто – вона має гладкий гурт без жодних написів.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

Хороші гроші може принести 1 гривня 1995 року. Різновид 1БАг може оцінюватись у 7-9 тисяч гривень. Дізнатися монету можна по гладкому гурту без написів.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

До 5 тисяч гривень колекціонери можуть заплатити за 1-гривневу монету 2001 різновиду 1АДг. Гурт також не має жодних написів. Однак з такою монетою треба бути обережнішими - її часто підробляють фальшивомонетники.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Втім, визначити оригінал це чи ні досить просто, потрібно лише зважити копійку та виміряти діаметр. Вага оригіналу 6,8 грама, діаметр – 26 мм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від 2 копійок до 1 гривні: дорогі монети, за якими полюють колекціонери.

Також наш портал інформував, за ці монети нумізмати віддадуть десятки тисяч: що шукати у скарбничці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ця монета – безцінна знахідка: за 2 копійки колекціонери можуть дати понад 20 тисяч гривень.