В Україні учасники бойових дій мають особливі пільги в оподаткуванні. Ці пільги надаються з метою підтримки та визнання внеску людей, які ризикували своїм життям на службі для захисту країни.

Пільги для УБД. Фото: Youtube
Пільги для УБД. Фото: Youtube

Учасники бойових дій в Україні мають спеціальні пільги в оподаткуванні. Це означає, що вони мають деякі винятки та зменшення у сплаті податків.

Ось деякі з цих пільг

  1. Учасники бойових дій не повинні платити податок на нерухомість, наприклад, на квартири або будинки. База оподаткування зменшується на певну кількість квадратних метрів.
  2. Вони також звільняються від сплати земельного податку за певними видами використання землі. Наприклад, для особистих селянських господарств звільнення розповсюджується на ділянки до певного розміру.
  3. Деякі операції з ввезення та поставки товарів, які використовуються для захисту, можуть бути звільнені від сплати ПДВ.
  4. Учасники бойових дій можуть бути звільнені від сплати податків на доходи під час безпосереднього перебування в зоні бойових дій.
  5. Ще є пільги для військовослужбовців, які до призову були фізичними особами-підприємцями. Вони звільняються від деяких податків та зобов'язань з податковою звітністю.

Посвідчення УБД / фото: ArmyInform
Посвідчення УБД / фото: ArmyInform

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Крім того, є допомога в грошовій формі для учасників антитерористичних операцій, яка не оподатковується. Існують також інші форми підтримки, наприклад, пенсійна незалежність для інвалідів війни та соціальна підтримка для сімей загиблих воїнів.

Нагадаємо, втратили чи пошкодили: як відновити посвідчення УБД

Раніше ми писали про те, що на які пільги можуть претендувати військові та їхні сім'ї

Вам буде цікаво дізнатися в Україні надають статус УБД за новими правилами: хто тепер має на це право