Повістку вручать прямо на дивані: ТЦК отримали право заходити у помешкання українців

зупинили і вручили повістку
зупинили і вручили повістку

Мобілізація в Україні набирає обертів і в рамках цієї кампанії територіальні центри комплектування та соціальної підтримки отримали нові повноваження. Відтепер співробітники цих установ мають право заходити на приватні території для вручення повісток. Адвокатка Катерина Аніщенко розповіла, що українське законодавство дозволяє військовим вручати повістки безпосередньо за місцем проживання особи. Отже, представники військових комісаріатів та поліції можуть зайти на територію подвір’я чи в квартиру для вручення повістки на цілком законних підставах.

Нові дати свят: коли у 2024 році відзначають Трійцю, Вознесіння та Різдво Івана Предтечі

Трійця 2024, скріншот з вільних джерел
Трійця 2024, скріншот з вільних джерел

Популярні новини зараз
Ці Знаки Зодіаку вже зараз отримають у житті все, що хотіли: кому дуже пощастило Пасажири вимагали "викинути" дитину з літака: їх підтримала навіть стюардеса - що сталося Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми
Показати ще

З вересня 2023 року ПЦУ перейшла на новоюліанський календар і багато церковних свят зрушили. Оскільки Великдень уже минув, усі ми знаємо, що потім до нас приведуть Вознесіння, Трійця та інші. Давайте ж дізнаємося, коли відзначимо ці церковні свята у 2024 році. 13 червня віруючі відзначатимуть Вознесіння Господнє. Дата свята перехідна і залежить від Великодня. Новий церковний календар не впливає на день свята. Через 10 днів після Вознесіння віруючі святкуватимуть одне з найбільших свят – Трійцю (Зелену неділю). Трійця символізує уособлення Всевишнього в трьох іпостасях: Бога-батька, Бога-сина та Святого Духа.

Пожертвував донькою, щоб не забрали на війну: українець запроторив рідну дитину до психлікарні

Психлікарня. Фото з відкритих джерел
Психлікарня. Фото з відкритих джерел

На Тернопільщині розгорівся скандал навколо родини, де батько нібито замкнув свою доньку в психіатричній лікарні з метою уникнути мобілізації. Шокуюча історія стала відомою завдяки відеозверненню, яке опублікувала сама дівчина у соціальній мережі, привернувши увагу правоохоронців. На відео, яке оприлюднила на своїй сторінці у Facebook громадська активістка, молода мешканка Тернопільщини розповідає, що її батько чинить над нею насильство. Дівчина стверджує, що батько змусив її пройти лікування у психіатричній лікарні, а після цього незаконно оформив опікунство, визнавши її недієздатною через суд.

Потап, який знімав штани у Москві, порадів смерті Заворотнюк: "Більше не зіграєш"

Олексій Потапенко, скріншот: TikTok
Олексій Потапенко, скріншот: TikTok

Відомий український шоумен Олексій Потапенко, який сам вирізняється екстравагантними перфомансами, жорстко висміяв смерть російської акторки Анастасії Заворотнюк. Так званий репер дорікнув, що Заворотнюк з 2004 року до 2009-го знімалася у скандальному серіалі "Моя прекрасна няня". У російській стрічці артистка грала роль няні Вікі, яка приїхала з Маріуполя до Москви влаштовувати особисте життя. У серіалі українців висміювали та зображували безглуздими.

Українці будуть без світла 20 годин на добу: коли почнеться такий сценарій

Відключення світла / фото: Pinterest
Відключення світла / фото: Pinterest

В Україні, ближче до осені та похолодання, відключення світла можуть становити до 20 години на добу. Про це стало відомо завдяки інформації із заяви незалежного експерта з ядерної енергетики Ольги Кошарної. "Важко передбачити, куди битимуть росіяни і з яким успіхом. Однозначно відновити великі ТЕС чи ДніпроГЕС не встигнуть. Щось менше - можливо. Взимку 2023/24 ми виходили з дефіцитом встановлених потужностей після відновлення того, що можна було відновити. За даними "Укренерго", якби три дні поспіль стояв мороз -10, нам не вистачило б навіть імпорту. А так ми завдяки теплій погоді проповзли", - зазначила Кошарна.