У православному церковному календарі це день пам'яті двох святих з одним ім'ям Іустин: Іустина Філософа та Іустина Римського, а також інших мучеників, які постраждали одночасно за християнську віру.

Інші назви свята: "Устинов день", "День Устина та Харитона", "Устин та Харитон".

Вважається, що Устин – покровитель чистих відносин, він захищає скривджених та слабких. Існує переказ, що дружина може змусити чоловіка вибачитись перед усіма людьми за несправедливе ставлення, і він буде зобов'язаний це зробити. Якщо ж він підніме на неї руку, то всі люди вважатимуть його зниклим і ігноруватимуть. Тому можете помолитися святому Юстину, щоб допоміг вам у ваших стосунках.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Якщо ви хочете, щоб настирливий залицяльник відв'язався від вас, то потрібно покликати цього чоловіка і дати йому вербову гілочку. Ще можна просто встромити її між своїми слідами або між собою та набридливим хлопцем. Якщо ж ви хочете знайти сімейне щастя, то потрібно провести цей вечір із коханим.

Сьогодні треба говорити лише правду. Якщо збрехати, то відсохне язик. День добре підходить для з'ясування стосунків. Можна спокійно сказати чоловікові про його алкогольну залежність. Можете навіть сусідів покликати. Це повинно допомогти.

Також можна сьогодні збирати в лісі цілющі трави, але тільки не виривайте їх з коренем, якщо сам корінь вам не потрібен. Навіть у цьому випадку візьміть лише його частину. Рослини потрібно вирости і наступного року, тому корінь залишають. Перед тим як зірвати траву, потрібно вклонитися на всі боки світла, попросити пробачення та дозволу землі поділитися силою з рослинами. Це дозволяє зробити лікувальну силу трав вищою.

Ще вважається, що можна помазати кисляком обличчя, а сироваткою волосся і залишити ненадовго. Потім змивають яйцем чи травою мильнянки. Це допоможе волоссю стати густим і блискучим.

Волосся, фото: Знай.ua
Волосся, фото: Знай.ua

Що не можна робити 1 червня

Не можна сьогодні скаржитися на свою долю та проблеми, інакше ситуація лише погіршиться.

Лінуватися, спати до обіду, ледарювати і відкладати важливі справи - до невдач в особистому житті.

Невдалий день для ремонту та будівництва. Результат вийде незадовільним.

Категорично заборонено шкодити природі – смітити, зривати листя та ламати гілки, ображати та лякати тварин, забруднювати водойми.

Подружжю не варто цього дня лаятись і сваритися, інакше стосунки погіршаться і може навіть дійти до розлучення.

Нагадаємо про перенесення церковних свят, чи змінилася дата Вознесіння Господнього: традиції та заборони важливого дня.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.