Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які є водіями, або лише планують поповнити їхні лави в Україні, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що вже незабаром, щоб в Україні отримати чи обміняти права, а також поставити на облік чи перереєструвати машину, водіям доведеться надати низку нових відомостей про себе.

За інформацією українських журналістів, відповідні поправки до законодавства готуються у Верховній Раді.

Відомо, що законопроєкт №9504 було внесено до парламенту ще восени, але 23 травня він отримав схвалення профільного комітету для винесення на голосування.

Сервісний центр МВС. Фото Facebook
Сервісний центр МВС. Фото Facebook

Документ серед іншого зобов'язує сервісні центри МВС перевіряти у громадян при видачі посвідчення водія, надання послуг з реєстрації або перереєстрації, а також зняття з обліку транспортних засобів їх ім'я, дату і місце народження, місце проживання, реквізити паспорта, документи про наявність захисту та тимчасове проживання, унікальний номер запису у Реєстрі.

Популярні новини зараз
Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що буде з виплатами Українців готують до голодної зими - таролог налякала прогнозом: "Не буде нічого їсти" 50 тисяч українців забиратимуть на війну щокварталу – скільки ще новобранців не вистачає В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

Сервісний центр МВС, фото: Facebook
Сервісний центр МВС, фото: Facebook

Окремою вимогою для водіїв стане сканування та оцифрування образу обличчя. Біометричні дані про автомобілістів зберігатимуться у спеціально базі даних. Коли саме законопроєкт буде винесено на голосування, не відомо.

Нагадаємо, у місті з населенням 400 осіб за 2 тижні виписали штрафів на 15 млн гривень: як це сталося.

Раніше повідомлялося, що це важливе правило для всіх водіїв: якщо вас зупинила поліція, не робіть такого з документами.

Також, коливання цін на автогаз: АЗС панікують, водії радіють.