Українська влада збирається прийняти заходи щодо контролю за торгівлею вживаними речами, так званим секонд-хендом. Їх мета - зупинити нелегальні схеми, які використовуються у цій галузі. Зокрема, влада хоче, щоб усі постачальники та продавці цих товарів сплачували податки і митні збори.

Це може призвести або до зростання цін на такі товари, або до їхнього припинення в усій країні. Представник влади зазначив, що багато продавців секонд-хенду використовують різні хитрощі, щоб уникнути сплати податків.

Секонд-хенд. Фото: скрін youtube
Секонд-хенд. Фото: скрін youtube

Наприклад, вони можуть занижувати вартість товару при імпорті, а потім продавати його на внутрішньому ринку за готівку, не сплачуючи податків. Інша схема - завищення вартості товару за допомогою фіктивних компаній для отримання відшкодування податку на додану вартість.

Також існує практика ввезення брендових товарів як секонд-хенду, щоб уникнути сплати мита та інших податків. Ці нелегальні дії не лише шкодять бюджету країни, але й створюють нелегальну конкуренцію для легального бізнесу.

Популярні новини зараз
У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

Крім того, через нелегальний імпорт існує ризик продажу небезпечних товарів, які можуть загрожувати здоров'ю споживачів.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українка купила куртку у польському секонд-хенді, але всередині знайшла "скарб": знахідка розбиває серце

Також наш портал інформував, українки, вчіться: Надя Дорофєєва проникла до "секонду" заради бабусиної спідниці, ще й друзів прихопила