Українська влада збирається прийняти заходи щодо контролю за торгівлею вживаними речами, так званим секонд-хендом. Їх мета - зупинити нелегальні схеми, які використовуються у цій галузі. Зокрема, влада хоче, щоб усі постачальники та продавці цих товарів сплачували податки і митні збори.

Це може призвести або до зростання цін на такі товари, або до їхнього припинення в усій країні. Представник влади зазначив, що багато продавців секонд-хенду використовують різні хитрощі, щоб уникнути сплати податків.

Секонд-хенд. Фото: скрін youtube
Секонд-хенд. Фото: скрін youtube

Наприклад, вони можуть занижувати вартість товару при імпорті, а потім продавати його на внутрішньому ринку за готівку, не сплачуючи податків. Інша схема - завищення вартості товару за допомогою фіктивних компаній для отримання відшкодування податку на додану вартість.

Також існує практика ввезення брендових товарів як секонд-хенду, щоб уникнути сплати мита та інших податків. Ці нелегальні дії не лише шкодять бюджету країни, але й створюють нелегальну конкуренцію для легального бізнесу.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Крім того, через нелегальний імпорт існує ризик продажу небезпечних товарів, які можуть загрожувати здоров'ю споживачів.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українка купила куртку у польському секонд-хенді, але всередині знайшла "скарб": знахідка розбиває серце

Також наш портал інформував, українки, вчіться: Надя Дорофєєва проникла до "секонду" заради бабусиної спідниці, ще й друзів прихопила